Kurkumina 95™ - 60 kaps.
Sugerowana cena detaliczna brutto: 90,00 zł
Najlepsza naturalna kurkumina z piperyną od YANGO o maksymalnej przyswajalności.
*Rabat 2% przy zakupie 8 sztuk produktu, nie łączy się z innymi rabatami
Opis
Kurkumina 95™
Niezwykły składnik pozyskiwany z suszonego kłącza i korzenia kurkumy (Curcuma longa), wieloletniego zioła, intensywnie uprawianego w południowej i południowo-wschodniej Azji.
Moc złotej przyprawy
Kurkumina to żółty pigment występujący głównie w kurkumie, kwitnącej roślinie z rodziny imbirowatych, najlepiej znanej jako przyprawa stosowana w curry. Kurkumina to polifenol o właściwościach przeciwzapalnych i zdolności do zwiększania ilości wytwarzanych w organizmie przeciwutleniaczy.
Tradycja w nowej odsłonie
W wielowiekowej tradycji Dalekiego Wschodu kurkuma przepisywana była przede wszystkim dla wzmocniania odporności oraz radzenia sobie z dolegliwościami trawiennymi i wątrobowymi. Kurkumina uważana jest za najbardziej aktywny składnik kurkumy, co zaowocowało dużą ilością współczesnych badań naukowych, potwierdzających jej pozytywny wpływ na ludzki organizm.
Regularna suplementacja kurkuminą:
• Wzmacnia odporność
• Wspiera układ oddechowy
• Dostarcza wysokiej dawki antyoksydantów
• Wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego
• Poprawia wygląd skóry
• Usprawnia trawienie i pracę wątroby
• Wzmacnia stawy i kości
Zwiększona przyswajalność
Naturalna zdolność ludzkiego ciała do wchłaniania czystych kurkuminoidów jest ograniczona. Dlatego, aby suplementacja kurkuminą przynosiła jak najlepsze rezultaty, Kurkuminę 95™ wzbogaciliśmy o BioPerine®. Jest to wysokiej jakości piperyna, czyli ekstrakt z czarnego pieprzu, który skutecznie zwiększa wchłanianie kurkuminoidów przez organizm i pomaga wątrobie w ich powolnym rozkładaniu.
700 mg ekstraktu 66:1 w dawce dziennej (2 kapsułki) | |
Wysoka standaryzacja na kurkuminę zapewnia gwarancję jakości. | |
20x lepsza przyswajalność dzięki dodatkowi piperyny w stosunku do surowca bez dodatku piperyny* | |
100% natury bez glutenu, cukry, metali ciężkich | |
Kapsułki z celulozy roślinnej, przyjazne wegetarianom i weganom |
STAWIAMY NA JAKOŚĆ!
Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.
Składnik aktywny | 1 kapsułka | 2 kapsułki |
---|---|---|
Ekstrakt z kłącza kurkumy w tym kurkuminoidy (95%) w tym kurkumina (80%) |
350 mg 332,5 mg 266 mg |
700 mg 665 mg 532 mg |
Ekstrakt z czarnego pieprzu w tym piperyna (95%) |
5 mg 4,75 mg |
10 mg 9 mg |
Pozostałe informacje | ||
Kapsułek w opakowaniu | 60 kaps. | |
1 opakowanie wystarcza na | 30 dni |
Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka 2 razy dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody w trakcie lub po posiłku. Zaleca się przyjmowanie z tłuszczami, np. z olejem lnianym lub oliwą z oliwek.
Skład: Ekstrakt z kłącza kurkumy (Curcuma longa) standaryzowany na 95% zawartości kurkuminoidów w tym min. 80% kurkuminy, substancja przeciwzbrylająca: celuloza mikrokrystaliczna; ekstrakt z czarnego pieprzu (Piper nigrum) standaryzowany na 95% zawartości piperyny, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych. Skład kapsułki: celuloza roślinna.
Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 29,4 g.
Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-05538/KC/16
*Zeynep Busra Bolat i wsp. „Curcumin- and Piperine-Loaded Emulsomes as Combinational Treatment Approach Enhance the Anticancer Activity of Curcumin on HCT116 Colorectal Cancer Model”, Front. Bioeng. Biotechnol., 11 February 2020 https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fbioe.2020.00050/full [dostęp: 14.08.2020]
**Jacek M. Jankowski, Kurkuma jako lek przeciwzapalny i przeciwnowotworowy, © Borgis - Postępy Fitoterapii 2/2004, s. 87-90 [Dostęp: 14.08.2020]