Mumio - 40% kwasów fulwowych - 90 kaps.

Sugerowana cena detaliczna: 

  • 65,00 zł brutto
Opakowanie

Opis

Shilajit to naturalna substancja biologiczna pochodząca z Himalajów. Wydziela się zazwyczaj w czasie upałów, pojawiając się w miejscach suchych, osłoniętych od wiatru i słońca, na skałach zbudowanych głównie z granitów wapiennych. 

Mumio zawiera związki nieorganiczne i organiczne (produkty przemiany węglowodorów, produkty naftowe) oraz szczątki roślin (m.in. morwy i jałowca), alg i porostów, które dostając się w szczeliny skał tworzą obumarłą materię organiczną. Ma postać bryłek lub kryształków o konsystencji smoły lub żywicy. Przybiera barwę od żółtobrunatnej, przez brązową, aż do czarnej. Słowo mumio po grecku oznacza ochraniam, oczyszczam.

Substancje aktywne „górskiej krwi”

Naturalne bogactwo pierwiastków śladowych spowodowało, że mumio od tysiącleci znane jest w tradycjach ludowych jako doskonałe źródło korzystnych składników odżywczych dla ludzkiego organizmu. Współczesna nauka poparła to założenie, identyfikując m.in. kwas fulwowy, którego duża ilość charakteryzuje shilajit.

Kwas fulwowy, aktywny składnik mumio, jest silnym przeciwutleniaczem. Wspomaga odmładzanie i regenerację tkanek. Kwas fulwowy może przenikać do komórek organizmu, promując lepsze wchłanianie elektrolitów, których odpowiednia ilość spowalnia proces starzenia.

Regularna suplementacja ekstraktem z mumio (shilajit): wspiera funkcje umysłowe i poznawcze, wykazuje działanie odmładzające, dostarcza wysokiej dawki przeciwutleniaczy, wzmacnia układ odpornościowy, pomaga utrzymać wytrzymałość kości i stawów, wspiera funkcje seksualne mężczyzn i kobiet, wpływa na równowagę i komfort cyklu miesiączkowego, pomaga znormalizować masę ciała, poprawia metabolizm węglowodanów i lipidów, a także usprawnia funkcjonowanie układu moczowego.

 

132 mg kwasów fulwowych w kapsułce
Wykazuje działanie uodparniające
Pomaga w redukcji wagi
Utrzymuje układ moczowy w dobrej kondycji
Wspiera metabolizm tłuszczów i cukrów
Wspomaga umysł i funkcje psychiczne
Działa odmładzająco
Wzmacnia kości i stawy
Kapsułki z celulozy roślinnej, delikatne dla żołądka, przyjazne wegetarianom i weganom

STAWIAMY NA JAKOŚĆ!

Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów. 

 

Składnik aktywny 1 kapsułka
Mumio - ekstrakt 330 mg
w tym kwasy fulwowe (40%) 132 mg
Pozostałe informacje  
Kapsułek w opakowaniu 90 kapsułek
Rodzaj kapsułek Roślinne
Sugerowana dawka dzienna 1 kapsułka
1 opakowanie wystarcza na 90 dni

 

Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka raz dziennie.

Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, rano w trakcie lub po posiłku. 

Składniki: ekstrakt Mumio (Shilajit) standaryzowany na zawartość min. 40% kwasów fulwowych; kapsułka: celuloza roślinna.

Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 29,7 g.

Informacja alergiczna:
Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.


Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.

Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-09673/KC/18 

*https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/metody-alternatywne/mumio-shilajit-himalajskie-wlasciwosci-lecznicze-zastosowanie-i-dawko-aa-m7RE-uyss-32Vn.html [Dostęp: 23.09.2019]
Quynh Hoa Tran, Mumio: natural pharmacentical, http://digilib.k.utb.cz/bitstream/handle/10563/30838/tran_2014_dp.pdf;sequence=1 [Dostęp: 23.09.2019]
Mishra, Tanuja; Dhaliwal, Harcharan S.; Singh, Karan; Singh, Nasib Current Nutrition & Food Science, Volume 15, Number 2, 2019, pp. 104-120(17) https://www.ingentaconnect.com/contentone/ben/cnf/2019/00000015/00000002/art00003 [Dostęp: 23.09.2019]